Hier vind je al het laatste nieuws van Fysio Hengelo.

Gezocht: Manueeltherapeut (m/v)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Die uitdaging hebben wij voor je!

Ben je afgestudeerd of in opleiding tot manueeltherapeut en wil je 30-36 uur werken in een plus praktijk. Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat bieden wij:

 • Een baan van 30 -36 uur per week
 • Een geweldig team met verschillende specialisaties
 • Een moderne werkomgeving op twee locaties waaronder een gezondheidscentrum.
 • Een goed salaris
 • Een innovatieve organisatie die persoonlijke ontwikkeling stimuleert
 • Een Plus-praktijk waarin we werken met Value Based Health Care
 • Een organisatie waarin “patient centered care” is geïmplementeerd
 • Individuele behandelingen en groepen

Wat zoeken wij:

 • Enthousiaste, gemotiveerde en flexibele collega
 • Afgestudeerde (Master) Manueeltherapeut of Master Manueeltherapeut i.o. (m/v)

 

Wil jij deze nieuwe uitdaging aangaan, stuur dan je motivatie en CV naar jasper.witteman@fysiohengelo.nl. Voor meer informatie over deze vacature en de praktijk kun je bellen naar 074-2509288 en kijk op www.fysiohengelo.nl.

 

We zien je enthousiaste reactie graag tegemoet! Tot snel.

 

Vacatute MT

 

Gezocht!

Enthousiaste gespecialiseerde fysiotherapeut!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste gespecialiseerde fysiotherapeut die het team van FysioHengelo wil komen versterken. Het betreft een part-time baan van 2 dagen in de week.

We zijn een vooruitstrevende fysiotherapie praktijk met verschillende specialisaties. Het team bestaat uit 8 fysiotherapeuten, een secretaresse, een podotherapeut en een medisch pedicure.

FysioHengelo is een praktijk met goed opgeleide en gemotiveerde fysiotherapeuten. Fysiotherapeuten die de ambitie hebben om zich te specialiseren en de kennis met elkaar te delen. Dit alles om de patiënt als individueel persoon zo optimaal mogelijk te behandelen en naar een zo hoog mogelijk niveau te krijgen in ADL (activiteiten dagelijks leven) of sport.

Binnen FysioHengelo werken we volgens de nieuwste inzichten. Hierbij maken we altijd gebruik van de Best Evidence Based Practice (EBP). Samen met EBP, klinische redenatie en het beantwoorden van de hulpvraag van de patiënt komen we tot de best mogelijke behandeling.

Hierbij hechten we veel waarde aan het opleidingsniveau van de therapeuten.

In de praktijk staat de patiënt centraal. Om hieraan te voldoen maken we gebruik van de principes van  “Patient Centered Care”.

We zijn sinds 2012 “plus” praktijk en voldoen aan alle voorwaarden van dataverzameling.

Heb je interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar

Jasper Witteman MSc.

Praktijkhouder/ Fysiotherapeut/ Master Manueeltherapeut

Lid van Rug Netwerk Twente

jasper.witteman@fysiohengelo.nl

Voor meer informatie over de praktijk kijk ook op www.fysiohengelo.nl

Vandaag 16 maart 2018 is het Nationale Diabetes Dag. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen in Nederland. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben te maken met diabetes.
Een actieve leefstijl halveert de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Een half uur bewegen per dag zorgt voor een positief effect op je gezondheid. Dat geldt altijd, maar zeker bij mensen met diabetes type 2.

Waarom is bewegen belangrijk?

 • Suiker wordt gemakkelijker uit het bloed gehaald en de bloedsuikerspiegel daalt.
 • Vetten worden verbrand: ter vermindering van lichaamsgewicht.
 • Spieren worden sterker en botten worden steviger.
 • Je voelt je fitter en minder moe, en het helpt tegen stress.
 • Het verlaagt uw bloeddruk en cholesterol en vermindert de kans op hart en vaatziekten.

Vanaf April 2018 gaan we starten met een wandelgroep voor mensen met o.a. diabetes.

Wat u kunt verwachten: 30- 45 minuten wandelen met als afsluiting koffie of thee. Voor mensen met diabetes wordt de suikerwaarde voor en na de wandeling getest. Uw fitheid wordt voor aanvang van het traject getest en dit wordt periodiek geëvalueerd.
Waar: Diverse routes met vertrek vanuit FysioHengelo locatie: De Hagen.
Wanneer: Elke maandagmorgen van 09:15 tot 10:15 uur.

Daarnaast bieden wij ook beweegprogramma’s aan in onze oefenzaal om u te begeleiden tot een actieve leefstijl.
Voor vragen informeren wij u graag over de mogelijkheden.wandelen 2

De Hagen                                           De Elsbeek

Havezatenlaan 1-13                           Elsbeekweg 66

7557 VW Hengelo                              7557 CC Hengelo

Tel. De Hagen: 074-2509288            Tel. De Elsbeek: 074-2439290

 

Email: praktijk@fysiohengelo.nl

Internet: www.fysiohengelo.nl

Beste mensen,

We zijn vanaf vrijdag 16 maart 09:00 uur weer gewoon bereikbaar op het bekende nummer van De Hagen: 074-2509288.

Met vriendelijke groet

Jasper Witteman

Beste Mensen,

Maandag ochtend 12-03-2018 is er een stroomstoring geweest in Hengelo. Hierdoor hebben we in locatie De Hagen een uur zonder stroom gezeten. Toen de stroom weer aan ging, bleek dat onze ISDN telefooncentrale het heeft begeven. Overspanning?! Helaas is deze noch door KPN noch door andere betrokken partijen te repareren.

Hierdoor zijn wij op dit moment niet te bereiken op het gebruikelijke telefoonnummer maar wel op 06-51896645. In de locatie De Elsbeek zijn we te bereiken op 074-2439290. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Excuses voor het ongemak.

We werken aan een spoedige oplossing!

Met vriendelijke groet,

Jasper Witteman, Praktijkhouder

 sabine-fysiohengelo
Per 14 november 2017 is er een nieuwe collega fysiotherapeut het team van FysioHengelo komen versterken. Ze stelt zich graag even aan u voor:

Mijn naam is Sabine Asbroek en ik woon in Boekelo. In februari 2017 heb ik de HBO opleiding tot algemeen fysiotherapeut afgerond aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Tijdens mijn opleiding heb ik de minor musculoskeletaal afgerond en in 2013 heb ik de cursus Medical Taping gevolgd. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan in een fysiotherapiepraktijk in Delden. Sinds 14 november 2017 ben ik ook als fysiotherapeut werkzaam bij FysioHengelo. Wellicht dat sommigen mij nog kennen van de stageperiode destijds in de praktijk. In mijn vrije tijd sport ik graag (o.a. handbal, hardlopen,skeeleren, fitness, bootcamp, nordic walking) daarnaast ben ik graag creatief bezig en kook ik graag. U kunt bij mij een afspraak maken op de dinsdag en/of de vrijdag.

Wist u dat……

u met hoofdpijnklachten ook bij ons terecht kunt?
De international classification headache disorders maakt onderscheid tussen 4 primaire vormen van hoofdpijn.

 1. Migraine
 2. Tension type Headache (spierspanningshoofdpijn)
 3. Cluster hoofdpijn
 4. Andere primaire vormen van hoofdpijn

Totaal worden en in de classificering 15 vormen van hoofdpijn benoemd welke in de meeste gevallen ook nog onderverdeeld in subcategorieën.

Binnen de Fysiotherapie en Manuele Therapie is binnen  de primaire vormen van hoofdpijn de 2. Tension Type  Headache (spierspannings) goed te beïnvloeden.
Deze vorm van hoofdpijn heeft de volgende kenmerken:
Dubbelzijdige hoofdpijn, een dukkend/ band gevoel om of op het hoofd, zeurend van karakter en langdurig aanwezig (niet aanvals-gewijs).

De fysiotherapeutische en /of manueel therapeutische behandeling kan bestaan uit: Verbetering van de houding, verbetering van de beweeglijkheid van de nek, vermindering van spanning in de nekspieren, verbetering van de spierfunctie van de spieren die dienen ter ondersteuning van de nek.
De laatst genoemde specifieke training therapie is in wetenschappelijk onderzoek (Castien et all) effectief gebleken in het behandelen van (chronische) Tension-type Headache. Hierbij werd gevonden dat de behandeling leidde tot 50% reductie van de hoofdpijn dagen, 50 % vermindering van de intensiteit van de pijnklachten en dat  25% van het effect is toe te schrijven aan training van deze spieren.

Naast de spierspanningshoofdpijn kennen we cervicogene hoofdpijn die met manuele therapie zeer effectief te behandelen is. Dit is een secundaire vorm van hoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn komt dan ook minder vaak voor.
Cervicogene hoofdpijn kenmerkt zich door:
Eenzijdige hoofdpijn in een bepaald gebied van het hoofd bijvoorbeeld de slaap of wenkbrauw. De hoofdpijn wordt opgeroepen of kan verminderen door houdingen en bewegingen van de nek.
De behandeling van deze vorm van hoofdpijn zal bestaan uit het opheffen van de bewegingsfunctiestoornis door mobilisatie en of manipulatie.

Op 08 juni 2017 hebben we samen met de huisartsen werkzaam in de Hagen een kennissessie gehouden over de diverse vormen van hoofdpijn om onze samenwerking ook rondom dit onderwerp verder te verbeteren.
Herkent u een van deze vormen van hoofdpijnklachten en wilt u een afspraak maken voor een behandeling of heeft u vragen over de mogelijkheden van fysiotherapeutische/manueeltherapeutische behandeling bij hoofdpijn neemt u dan gerust contact met ons op.
WW.FYSIOHENGELO.NL Tel: 074-2509288
manuele-therapie-bij-hoofdpijn-een-hoofdzaak-14-638 images

Wist u dat…
Fysio Hengelo sinds begin dit jaar ook Dry Needling als nieuw specialisme aanbied?
Dry needling is een steeds meer bekende interventie binnen de fysiotherapie.
Wat is Dry needling nu eigenlijk?
Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden. Hiermee worden verhardingen in spieren (myo-fasciale triggerpoints) aangeprikt om deze effectief en snel kunnen laten ontspannen.
Meestal is de verbetering direct merkbaar.
De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, tennis– of golfers elleboog, hakklachten, schouder klachten e.d.
Door het gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Doel is het opwekken van een zgn ‘local twitch respons’ waarna deze spier zich meer ontspant
Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen/trainingstherapie.
Binnen Fysio Hengelo kunt u voor meer informatie en behandeling terecht bij Ayke Luchtenberg en Jasper Witteman.
WWW.FYSIOHENGELO.NL Tel: 074-2509288

ip1-62a19bfa39ip4-ced101ace4IMG-20170411-WA0009

20170630_182033 20170629_183420

Marike Bisschop was op 1 juli 2017 12 ½ jaar werkzaam is bij Fysio Hengelo. Dit is uiteraard goed gevierd. Zij is bij FysioHengelo de master bekkenfysiotherapeut en schouderspecialist en aangesloten bij het Schoudernetwerk Twente. Zij behandeld als bekken fysiotherapeut veel patiënten met klachten vanuit de bekken regio. De meest bekende klachten die zij behandeld zijn bekkeninstabiliteit, incontinentie- en verzakkingsklachten bij vrouwen. Toch zijn er ook steeds meer mannen met klachten in de bekkenregio waar een goede oplossing voor te vinden is binnen de bekkenfysiotherapie.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, advies of behandeling kunt u natuurlijk contact opnemen met Marike Bisschop.

Mythes/misvattingen bij lage rugpijn

Bijna iedereen krijgt wel eens in zijn of haar leven te maken met rugklachten. De manier waarop omgegaan wordt met de klachten of welke gedachten men heeft over klachten kan bepalend zijn voor de duur hiervan. Hieronder worden de vijf grootste mythes of misvattingen bij lage rugpijn beschreven.
rug 3
1: Ik moet rusten/liggen bij rugpijn.
In de eerste dagen na het ontstaan van lage rugpijn is het verstandig om zware lichamelijk activiteiten te vermijden. Maar er is sterk bewijs uit wetenschappelijk onderzoek dat actief blijven en het hervatten van dagelijkse activiteiten en hobby’s helpt in het herstellen van lage rugklachten. In tegenstelling met langdurig bedrust, wat geassocieerd wordt met hogere pijn en langdurigere werkverzuim.

2: Er moet een scan of foto gemaakt worden in verband met mijn lage rugpijn.
In de meeste gevallen van lage rugpijn is er geen foto of scan nodig. Alleen voor een kleine groep van patiënten zijn dit soort onderzoeken van belang. De fysiotherapeut is er op getraind om deze groep patiënten uit de grote populatie te screenen.
Ook is het verkeerd vertalen van de uitkomsten van foto’s/scans een probleem. rug2Vaak worden er degeneratieve processen gezien die ook gezien kunnen worden bij mensen zonder lage rugpijn. Oftewel is het mogelijk dat er een hernia wordt gezien op de scan wat de klachten van de patiënt niet per definitie kan verklaren!

3: Ik heb massage nodig voor het verminderen van mijn lage rugpijn!
Dit is helaas vaak niet waar. Alhoewel het voor pijnverlichting kan zorgen is dit vaak voor korte duur. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mobilisaties/manipulaties in combinatie met actieve oefentherapie effectiever is gebleken dan massage.

4: Door meer te bewegen kan er schade ontstaan aan mijn rug.
Wanneer men lichte lichamelijke activiteiten zal gaan doen zoals wandelen en fietsen wordt juist het lichaam gestimuleerd om zich te herstellen. Door je spieren te gebruiken wordt extra de circulatie aangezet wat herstel bevorderend werkt.

 

rug5: Als ik zit moet ik extra opletten dat ik rechtop zit.

Een vaak gemaakte fout bij lage rugklachten is dat wanneer men pijnklachten heeft extra rechtop gaat zitten en/of de rugsteun in de auto extra rechtop zet. Dit resulteert er echter in dat er meer compressie op de onderste wervels komt te staan. Wanneer je de rugleuning achterover zet en je goed achterin de stoel zit, belast je je lage rug minder.

 

Blijft u  klachten van uw lage rug houden? Blijf hier dan niet mee rondlopen en maak direct een afspraak bij onze praktijk.

Neem contact op:   074 250 92 88  /  praktijk@fysiohengelo.nl

Sponsoring HC TWENTE compleet.

DSC_2784

Heeft u Diabetes Mellitus of behoort u tot de risico groep?

Dan is “Een stap vooruit met Diabetes” wellicht iets voor u!

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bewegen erg belangrijk is.

Al jaren bieden we bij FysioHengelo de mogelijkheid om middels fysiotherapeutische trainingstherapie uw suikerwaarde te beïnvloeden en onder controle te krijgen.

Waarom is bewegen belangrijk?

 • Suiker wordt gemakkelijker uit het bloed gehaald en de bloedsuikerspiegel daalt.
 • Vetten worden verbrand: ter vermindering van lichaamsgewicht.
 • Spieren worden sterker en botten worden steviger.
 • Je voelt je fitter en minder moe, en het helpt tegen stress.
 • Het verlaagt uw bloeddruk en cholesterol en vermindert de kans op hart en vaatziekten.

Vanaf april 2016 bieden we naast de trainingstherapie ook de mogelijkheid voor een wandelgroep.

Wat kunt u verwachten: 30- 45 minuten wandelen met als afsluiting koffie of thee (zonder suiker!!). Uw suikerwaarde wordt voor en na de wandeling getest. Uw fitheid wordt voor aanvang van het traject getest en dit wordt periodiek geëvalueerd.
Waar: Diverse routes met vertrek vanuit FysioHengelo locatie: De Hagen.
Wanneer: Elke maandagmorgen vanaf maandag 4 april van 09:45 tot 10:45 uur.
Kosten: De kosten zijn € 20-, per maand. Wanneer u aanvullend verzekerd bent is een vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wilt u deelnemen, dan willen we graag met u een resultaat behalen! Hiervoor vragen wij van u een minimale deelname van 3 maanden.

Bent u gemotiveerd om uw suikerwaarde te verlagen en uw leefstijl aan te passen?

Meldt u dan nu aan bij FysioHengelo.

Telefoonnummer: 074-2509288

Mail: praktijk@fysiohengelo.nl

Petra fysiohengeloMijn naam is Petra Kramer. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ik gestart ben met mijn werk als fysiotherapeut en al die jaren heb ik met name gewerkt in Tubbergen.

Vanaf september ga ik op de woensdag wat uren psychosomatische fysiotherapie invullen bij FysioHengelo.

Na mijn opleiding fysiotherapie in Enschede heb ik 5 jaar haptonomie gestudeerd bij Otto Huizinga in Enschede. Ik heb jaren lang veel met haptonomie gewerkt. Mijn grootste belangstelling in mijn vak als fysiotherapeut blijft toch de psychosomatiek. Daarom ben ik in 2008 begonnen met de 3 jarige Masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen in 2011 ben ik me steeds meer gaan toeleggen op de psychosomatiek, o.a. door het begeleiden van masterstudenten psychosomatische fysiotherapie in hun masterstage.

Ik heb een man, een zoon van 15 jaar en een dochter van 12. Mijn hobby’s zijn onder andere het dirigeren van een zangkoor en het maken van wandeltochten.

Ik ben benieuwd hoe het me gaat bevallen in mijn nieuwe werkomgeving. Heb er in ieder geval veel zin in!

FysioHengelo opent de deuren in 2014 ook op zaterdagochtend! Met Ski-Fit train je 10 zaterdagen onder professionele begeleiding en voorkom je onnodige blessures tijdens de wintersport. Aanmelden kan vanaf nu via het aanmeldingsformulier.

SKI-FIT is de voorbereiding op de wintersport. Het doel: blessures voorkomen en spierpijnklachten te beperken tijdens de wintersport. Tijdens een SKI-FIT les wordt specifiek geoefend op kracht en uithoudingsvermogen van met name de benen en de romp. Daarnaast zullen er adviezen worden gegeven over een goede ski-techniek en regels op de piste.

Iedere training begint met een warming-up (10min) en eindigt met dezelfde oefening: squatpositie gecombineerd draaien(1 nummer), gevolgd door een cooling-down(5min). Tussentijds wordt een korte pauze ingelast(5min).

De Ski-fit bestaat uit 10 lessen.
Zaterdagmorgen: 09.30-10.30uur.
Kosten: 100 euro
Kleding: sportkleding/makkelijk zitten de kleding (sportschoenen)
Douchen is mogelijk na de Ski-fit

Alle info en data staan op onze Ski-Fit flyer

Skifit2

Vanaf 1 januari 2014 heeft FysioHengelo de mogelijkheid om naast de reguliere behandelingen en groepstherapie de volgende beweegprogramma’s aan te bieden voor verzekerden bij Menzis met een (beperkte) aanvullende verzekering;

– Diabetes Mellitus type II
– COPD Gold I & II
– COPD Gold III
– Chronische aspecifieke lage rugklachten

Patiënten kunnen één van deze programma’s bij ons volgen.
De patiënt krijgt (maximaal) 6 maanden lang 2 x per week groepsbehandelingen onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Echter worden er slechts 6 behandelingen uit het aanvullende verzekeringspakket gedeclareerd.

De beweegprogramma’s zijn mogelijk voor verzekerden bij Menzis met de aanvullende pakketten: ExtraVerzorgd 1, ExtraVerzorgd 2, ExtraVerzorgd 3 , ZorgExtra 2 of AnderZorg Extra.

MG_9810-900x500

YES!

Na weken van spanning voor de fysiotherapeuten van FysioHengelo is de gehele praktijk wederom geslaagd voor een belangrijke audit. Dit is de audit voor zowel TopZorg-praktijk bij Menzis en Plus-praktijk bij Achmea als voor de grote verzekeraars in Nederland, De Friesland en CZ.

Tijdens de audit, die door een erkende onafhankelijke instantie is uitgevoerd, werd met name gelet op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen. Ook zaken als zorgvernieuwing, patiënttevredenheid en samenwerking met andere zorgverleners waaronder huisartsen, specialisten en collega (fysio)therapeuten, kwamen uitgebreid aan bod.

Wij zijn trots dat FysioHengelo Locatie De Hagen én Locatie De Elsbeek beide zijn geslaagd met een 10!

 

P1050988

 

mijnfysioonline

 

Als eerste praktijk in Hengelo biedt vanaf 1 februari 2013 Fysio Hengelo de mogelijkheid aan om het programma van Mijn Fysio Online voor mensen met rugklachten te volgen.

Oefensessies op maat:
Een behandeling met Mijn Fysio Online begint zoals iedere behandeling bij de fysiotherapeut. In de behandelkamer stelt hij één op één met u vast wat de klachten zijn en hoe die het beste kunnen worden opgelost. Vervolgens zet de fysiotherapeut online oefensessies op maat voor u klaar met duidelijke 3D-animaties. Zo kunt u aan eigen gezondheid werken zonder dat u iedere keer naar de fysiotherapeut moet. Op de plek en op het tijdstip waarop u dat het beste uitkomt.

In eerste instantie worden deze behandelingen vergoed voor ieder die een aanvullend pakket heeft bij Menzis. Zie voor verdere informatie www.mijnfysioonline.nl

Poster_Menzis_Fysioonline2013

Fysio Hengelo - Topzorg
Binnen onze praktijk staat het bieden van kwalitietszorg voorop en dit is de reden dat wij ons hebben aangemeld voor de HCA audit. Tijdens deze audit wordt de praktijk gekeurd op alle fronten, zowel op organisatieniveau (inrichting, accomodatie, hygiëne, privacy, klachtenregeling en veiligheid) als binnen het fysiotherapeutisch methodisch handelen. Daarnaast is het een vereiste dat alle fysiotherapeuten in de praktijk CKR geregistreerd zijn en werken volgens de KNGF richtlijnen.

Steeds meer zorgverzekeraars vragen binnen de fysiotherapeutische zorg dat praktijken een kwaliteits-keurmerk halen zodat de paramadische zorg inzichtelijker en transparanter wordt. Met ons team hebben we de schouders er onder gezet om het inzicht van het niveau van de praktijk te verbeteren en dit is beloond met de status Top-Zorg praktijk!

We mogen ons nu TopZorg praktijk noemen van Menzis en PLUS praktijk voor de zorgverzekeraar Achmea-Agis.

Voor patiënten maakt het geen verschil want FysioHengelo zal dezelfde kwaliteit aan de patiënten geven die u van de praktijk gewend bent.

Bron: FysioHengelo
Datum: 30-03-2012

_MG_9360

Steeds meer patiënten weten de fysiotherapeut te vinden zonder verwijzing van de huisarts.

Dat blijkt uit gegevens van de Landelijke informatievoorziening Paramedische Zorg (LiPZ) van het NIVEL.
Fysiotherapeuten zijn sinds 2006 direct toegankelijk. In dat jaar kwamen zo’n twee op de tien klanten direct bij de fysiotherapeut terecht. Vorig jaar was dat aantal opgelopen tot 38 procent, dus ongeveer vier op de tien klanten.
Ouderen gaan relatief weinig zonder verwijzing naar de fysiotherapeut en oefentherapeut. Het zijn vooral hoger opgeleiden, patiënten met kortdurende klachten en patiënten met lage rugklachten, nekklachten of schouderklachten.
Gemiddeld krijgen zij bij de fysiotherapeut twee behandelingen minder vergeleken met patiënten met een verwijzing. Mogelijk wordt directe toegang ook ingevoerd voor andere paramedische beroepsgroepen, zoals bijvoorbeeld de diëtist.

Bron: Nivel
Datum: 03-11-2010

Schrijf je in voor Fysio Hengelo Tips