Arbeidsfysiotherapie

Je niet goed kunnen bewegen. Lastig. Zeker als je lichaam je belangrijkste gereedschap is. Arbeidsfysiotherapie is een specifieke vorm van fysiotherapie die zich richt op werkgerelateerde problemen. Van klachten over je houding tot bewegingen die niet meer soepel gaan. We kijken naar jouw functioneren in jouw werkomgeving.

Een arbeidsfysiotherapeut analyseert de relatie tussen de lichamelijke klachten van jou en je werkomgeving. We kijken onder andere naar problemen ten aanzien van het uitvoeren van je werkzaamheden, je werkhouding of arbeidsgerelateerde problematiek. Op basis van deze analyse maken we een interventieplan. Het hoofddoel is om jou weer optimaal te laten functioneren op je werk.

Waarom geen gewone fysiotherapeut?

Een reguliere behandeling bij een fysiotherapeut is gericht op het opheffen of verminderen van stoornissen, beperkingen en handicaps. Maar voor veel fysiotherapeuten speelt het feit dat patiënten verzuimen van het werk nauwelijks een rol. Je kunt je vast voorstellen dat een beperking, in welke soort dan ook, invloed kan hebben op je prestaties op je werk. De arbeidsfysiotherapeut is juist wél actief betrokken bij de werkomgeving. Voor zowel jou als de werkgever zoekt de therapeut naar efficiëntie. Bij (dreigend) verzuim kan de arbeidsfysiotherapeut dus bijdragen aan een oplossing.
FysioHengelo werkt ook op locatie bij bedrijven. Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op.

Jouw specialist

Jasper Witteman

Jasper Witteman

- Master Manueel therapeut
- Praktijkhouder
- Dry Needling
- Lid van RugNetwerk Twente

Stel mij een vraag >
Marike Bisschop

Marike Bisschop

- Master Bekken fysiotherapeut
- Arbeidsfysiotherapeut
- Lid van SchouderNetwerk Twente

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij behandelen je graag. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.