Van harte welkom op de website van Fysio Hengelo.
Fysio Hengelo werkt met een team van 9 fysiotherapeuten op 2 vestigingen: De Hagen en De Elsbeek.

Dry needling is een steeds meer bekende interventie binnen de fysiotherapie. De interventie is sinds 2007 opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut.
Wat is Dry needling nu eigenlijk?
Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden. Hiermee worden verhardingen in spieren (myo-fasciale triggerpoints) aangeprikt om deze effectief en snel kunnen laten ontspannen.
Meestal is de verbetering direct merkbaar.

De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, tennis– of golfers elleboog, hakklachten, schouder klachten e.d.
Door het gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Doel is het opwekken van een zgn ‘local twitch respons’ waarna deze spier zich meer ontspant
Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen/trainingstherapie.

Binnen Fysio Hengelo kunt u voor meer informatie en behandeling met Dry Needling terecht bij Ayke Luchtenberg, Sabine Asbroek en Jasper Witteman.

ip1-62a19bfa39ip4-ced101ace4IMG-20170411-WA0009

WWW.FYSIOHENGELO.NL Tel: 074-2509288

Schrijf je in voor Fysio Hengelo Tips