Oedeemfysiotherapie

Oedeemtherapie is een specialistische vorm van fysiotherapie die zich richt op het afvoeren van vocht. Oedeem is een abnormale vochtophoping in het weefsel. Deze vochtophoping kan ervoor zorgen dat je beperkt wordt in je bewegingen. Lastig. Daarnaast kan oedeem voor spanning zorgen en spieren en gewrichten minder goed laten functioneren.

Hoe werkt het?

De oedeemtherapie bestaat allereerst uit voorlichting en advies. Daarnaast maakt de fysiotherapeut gebruik van manuele lymfedrainage, een speciale massagetechniek die de afvoer van vocht bevordert. Ook lymftaping (een manier van tapen die afvoer van lymfevocht ondersteunt), ademtraining, oefentherapie en compressietherapie zijn onderdeel van de behandeling. Je leert tijdens onze therapie hoe je in het dagelijks leven om moet gaan met oedeem. We verminderen de pijn en zorgen voor een verbeterde functie van spieren en gewrichten.

Wanneer oedeemtherapie?

  • Bij armoedeem na een borstoperatie
  • Bij beenoedeem na een gynaecologische operatie
  • Bij veneus oedeem, meestal veroorzaakt door zwakte van de vaatwand in de benen
  • Bij lipoedeem, een vet- en vochtophoping in de benen

Jouw specialist

Ilse Wiggers

Ilse Wiggers

- Oedeemfysiotherapeut
- MDT Therapeut
- Lid van ReumaNet

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.