Mechanische Diagnose en Therapie (MDT)

MDT is een onderzoeks- en behandelsysteem voor patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Pijn kan verergeren, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen door het aannemen van een bepaalde houding of door het uitvoeren van herhaalde bewegingen. Dit noemt men houdings- en belastingafhankelijke klachten. Dit kan gaan om rug- en nekklachten (met uitstraling in arm of been). Ook schouder- en heupklachten kunnen met deze methode behandeld worden.

Hoe werkt dat?

Tijdens de uitgebreide bewegingsanalyse, waarbij verschillende bewegingen vaak herhaald worden, worden de pijnsymptomen in kaart gebracht. Zo kan er een gefundeerde mechanische diagnose worden gesteld en krijg je een specifiek op jouw klachten gemaakt behandelprogramma.

Wanneer MDT?

  • Bij rug- en nekklachten (met uitstraling in arm of been)
  • Bij schouder- en heupklachten
  • Bij gewrichtspijn

Jouw specialist

Ilse Wiggers

Ilse Wiggers

- Oedeemfysiotherapeut
- MDT Therapeut
- Lid van ReumaNet

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.