Van harte welkom op de website van Fysio Hengelo.
Fysio Hengelo werkt met een team van 9 fysiotherapeuten op 2 vestigingen: De Hagen en De Elsbeek.

Wat is fysiotherapie?

_MG_9678Degene die alles af weet van “de mens in beweging” is de fysiotherapeut, specialist in bewegen. Bij hem of haar kunt u terecht voor behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.
Fysiotherapie is het toepassen van oefeningen, massage, fysische therapie en communicatie, inzicht krijgen, advisering en begeleiding ter preventie of behandeling van afwijkingen van de normale lichaamshouding en/of lichaamsfunctie. Wij van Fysio Hengelo doen dit dan ook graag.

Fysio Hengelo richt zich met name op mensen die door allerlei oorzaken zoals ziekte, overbelasting, ongeval, blessure, ouderdom of een operatie niet goed meer in staat zijn om te bewegen. Ook kan er sprake zijn van problemen met ademhaling, pijn, zwelling, etc.. Een fysiotherapeut onderzoekt dan de oorzaak.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De eerste behandeling bestaat uit een uitgebreid onderzoek en het stellen van vragen. Zo zal onze fysiotherapeut proberen de oorzaak van uw klachten te achterhalen en een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te vormen. Op basis daarvan kan onze fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

De behandeling kan bestaan uit verschillende soorten therapieën of een combinatie hiervan:

Bewegingstherapie. Ook wel oefentherapie genoemd. De belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Voorbeelden van toepassing: bewegingsmogelijkheden van gewrichten beïnvloeden, spierkracht vergroten, een betere houding aanleren, een beter evenwicht realiseren, betere ademhalingstechniek en leren ontspannen. Vaak met hulp van trainingsapparatuur. Ook thuis oefeningen doen. Wij bieden fysiotherapie aan met Fysio Hengelo.
Massage. Beproefd Middel tegen pijn en spierspanning. Bevordert de bloedsomloop in weefsels en verminderd spierspanning.
Fysische therapie. Onder meer warmtebehandeling, ijspakking, elektrotherapie, lichttherapie en geluidsgolftherapie. Vooral gericht op het herstel van weefsels, doorbloeding en pijnverlichting.
Communicatie: Onder meer het geven van voorlichting, (preventief) advisering en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te doen verminderen of voorkomen en bewustwording creëren van wat de problemen veroorzaakt.

Van belang is dat u zelf meewerkt aan een goed herstel of aan het verminderen van uw klachten.

Voor meer informatie kijkt u op: www.fysiotherapie.nl

Schrijf je in voor Fysio Hengelo Tips