Bekkenfysiotherapie

Klachten met het bekken of de bekkenbodem. Vooral een vrouwenprobleem? Zeker niet. Vrouw of man, jong en oud, iedereen kan bekkenklachten krijgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten richten zich op het voorkomen en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en lage ruggebied. Het bekken, de bekkenbodem, de bekkenorganen en de gewrichtsbanen beïnvloeden elkaar namelijk wederzijds. De fysiotherapeuten in Hengelo die bekkenfysiotherapie geven zijn gespecialiseerd in het behandelen van bekkengerelateerde klachten.

Wat is de bekkenbodem?

De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken. Deze spierlaag ondersteunt de buikorganen, waaronder de blaas en de dunne darm. Bij vrouwen wordt ook de baarmoeder door deze spierlaag ondersteund. Daarnaast zorgt de bekkenbodem voor het openen en sluiten van de bekkenuitgang. Belangrijk bij het plassen, bij het ontlasten en bij seks. Ook helpt de bekkenbodem bij het stabiliseren van het bekken. Behandeling van bekkenproblemen zorgt voor een grotere bewegelijkheid in het dagelijks leven en voorkomt rug- en bekkenpijn.

Wanneer bekkenfysiotherapie?

  • Tijdens een zwangerschap en na een bevalling
  • Voor en na een operatie in de onderbuik
  • Bij bekkenpijn en stuitpijn
  • Bij urine- en/of ontlastingproblematiek
  • Bij verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Bij pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
  • Bij pijn bij het vrijen, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem
  • Voor en na prostaatoperaties

Jouw specialist

Marike Bisschop

Marike Bisschop

- Master Bekken fysiotherapeut
- Arbeidsfysiotherapeut
- Lid van SchouderNetwerk Twente

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.