Looptherapie bij Claudicatio Intermittens

Etalagebenen, zo wordt claudicatio intermittens in de volksmond ook wel genoemd. Wat het precies is? Pijn bij het lopen die ontstaat door slagaderverkalking in de benen. Het gevolg is dat lange afstanden lopen bijna niet gaat door zuurstofgebrek in de benen. Pas na een paar minuten kan iemand verder lopen.

Bij FysioHengelo kunnen we helpen met looptherapie. Onderzoek toont aan dat patiënten met deze aandoening baat hebben bij gesuperviseerd lopen. FysioHengelo is aangesloten bij Chronisch Zorgnet, hét landelijke netwerk van therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden.

Hoe werkt dat?

Een gespecialiseerde fysiotherapeut van FysioHengelo start met looptherapie die jou helpt om weer pijnvrij te kunnen lopen. Zelfstandig lopen levert vaak niet de gewenste resultaten op, daarom helpen we een handje. We laten je zien hoe je op de juiste manier loopt en hoe je afstanden kunt opbouwen. Je krijgt advies over een goede houding en een gezonde leefstijl.

Wanneer looptherapie?

  • Bij claudicatio intermittens (etalagebenen)
  • Bij pijn in de benen tijdens of na het lopen, rennen of traplopen
  • Bij verminderd evenwicht en grote kans op vallen
  • Bij vaak verkrampte benen

Jouw specialist

Petra Kramer

Petra Kramer

- Master Psychosomatisch Fysiotherapeut
- Lid van Netwerk Psychosomatiek Twente
- Lid van Chronisch Zorgnet (Claudicatio Intermittens)

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.