Fysiotherapie bij COPD

Je ademhaling. Je denkt er waarschijnlijk niet eens bij na. Toch is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. Je maakt bijvoorbeeld overtallig slijm aan, bent kortademig of je belandt steeds opnieuw in een hoestbui. Lastig in het dagelijks leven, zeker als je je daardoor niet makkelijk meer kunt inspannen. Met fysiotherapie kunnen we de fysieke kracht en capaciteit en de ademspierfunctie verbeteren.

copd-fysiotherapie

Hoe werkt dat?

Ons belangrijkste doel is om de beperkingen als gevolg van COPD in kaart te brengen. We willen uiteraard je fysieke krachten verbeteren en oefenen met de ademspierfunctie. Maar er komt veel meer kijken bij COPD. Soms zijn er namelijk ook psychische gevolgen. Zoals het feit dat je angstig kunt worden in het dagelijks leven. Daarom besteedt onze therapeut veel aandacht aan leefstijlverandering. Alle Chronisch ZorgNet therapeuten hebben hier gedegen kennis over.

Het is voor onze therapeuten mooi om te zien wanneer een patiënt door onze kennis soms inziet en begrijpt waarom leefstijlverandering belangrijk is. Blijven praten en bewegen zorgt voor een sterke drijfveer om de oefentherapie te blijven volhouden.

Wanneer fysiotherapie bij COPD?

  • Bij revalidatie na long covid-19
  • Bij chronische bronchitis
  • Bij longemfyseem
  • Bij chronisch hoesten
  • Bij kortademigheid of benauwdheid

Jouw specialist

Nick Oosterik

Nick Oosterik

- Lid van Chronische Zorgnet COPD

Stel mij een vraag >

Dé fysiotherapeut van Twente

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.