Geriatrie fysiotherapie

We willen allemaal graag oud worden. Toch betekent ouder worden vaak ook dat je te maken krijgt met lichamelijke klachten. Dat kan lastig zijn. Om verlichting te geven is FysioHengelo gespecialiseerd in geriatrie fysiotherapie. De geriatrie fysiotherapeut behandelt vooral (kwetsbare) ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Daarnaast is deze therapie bedoeld voor mensen die getroffen zijn door een beroerte, dementie of Parkinson. Tot het werk van onze therapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en andere betrokkenen. Door de juiste adviezen en therapie kan iemand zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen mét voldoende kwaliteit van leven.

Wanneer geriatrie fysiotherapie?

  • Bij moeite met lopen of angst om te lopen
  • Bij neurologische aandoeningen (zoals Parkinson of MS), orthopedische aandoeningen (zoals reuma of artrose) of dementie
  • Bij advies over aanpassingen van de leefomgeving
  • Bij mantelzorgproblematiek
  • Bij valpreventie en valtrainingen

Lukt het niet om naar de praktijk te komen? Dat is geen enkel probleem. Onze specialist komt langs en behandelt ook aan huis. Ook biedt FysioHengelo beweegprogramma’s aan in de oefenzaal van de praktijk.

Jouw specialist

Aniek Detert

Aniek Detert

-Master Geriatrie fysiotherapeut
- Lid van Parkinsonnet

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.