Manuele therapie

Gewrichten zorgen ervoor dat jij iedere dag lekker kunt bewegen. Pijn of stoornissen in de gewrichten kunnen jouw functioneren beperken. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. De therapeut verhelpt een functiestoornis door lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen. Hierdoor vergroot de beweeglijkheid van het gewricht. En dat betekent vaak dat jouw pijn afneemt.

fysiotherapeut-hengelo

Hoe werkt dat?

We kijken hoe jij beweegt en zorgen dat jouw gewrichten beter werken. Meestal is het al voldoende om zacht te trekken aan of te duwen tegen een lichaamsdeel. Helpt dat niet? Dan kan een manueel therapeut gedoseerde impulstechnieken gebruiken. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Of dat pijn doet? De meeste patiënten vinden van niet. Wel hoor je soms een knappend of krakend geluid en dat kan een beetje vreemd voelen. Door manuele therapie beweeg je meestal weer soepel en neemt de pijn af.

Bij FysioHengelo vinden we het belangrijk dat we samen met de patiënt tot de juiste diagnose en een passende behandeling komen. Daarom kiezen we voor een actieve aanpak zodat je zelf weer de controle krijgt over jouw klachten.

Wanneer manuele therapie?

  • Bij hoofd- en nekpijn
  • Bij nek- en schouderklachten (die doortrekken in de armen)
  • Bij rugklachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Bij lage rugklachten
  • Bij heupklachten
  • Bij duizeligheid door het bewegen van de nek
  • Bij een tenniselleboog
  • Bij andere klachten veroorzaakt door stoornissen in de gewrichten

Jouw specialist

Tijs Vaanholt

Tijs Vaanholt

- Sportfysiotherapeut
- Master Manueel therapeut
- Dry Needling
- Shockwave Therapie
- Lid van RugNetwerk Twente

Stel mij een vraag >
Ayke Luchtenberg

Ayke Luchtenberg

- Master Manueel therapeut
- Dry Needling

Stel mij een vraag >
Jasper Witteman

Jasper Witteman

- Master Manueel therapeut
- Praktijkhouder
- Dry Needling
- Lid van RugNetwerk Twente

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.