Psychosomatische fysiotherapie

Spanning en stress. Dat doet veel met het lichaam. Wie lange tijd stress ervaart kan te maken krijgen met lichamelijke klachten. Dit noemen we psychosomatische klachten. De psychosomatisch fysiotherapeut van FysioHengelo is gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stress gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid.

Lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door psychische overbelasting. Het is vaak een lastige diagnose. Lichamelijke signalen worden namelijk vaak eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Medische onderzoeken leveren niets op, maar toch nemen de klachten toe. Dat zorgt voor onbegrip. Meer last van pijn als je prikkelbaar of gespannen bent? Klinkt dat herkenbaar? Is de balans tussen spanning en ontspanning zoek? Wellicht kan psychosomatische fysiotherapie in Hengelo iets voor je betekenen.

Hoe werkt dat?

Tijdens psychosomatische fysiotherapie kijken we niet alleen naar de lichamelijke klachten, maar betrekken we ook psychologische en sociale aspecten bij de behandeling. In het eerste gesprek kijken we naar de relatie tussen de lichamelijke klachten en de psychische gesteldheid. Vervolgens stellen we een therapieplan op. Tijdens het proces gaan we uit van eigen inbreng en een actieve inzet.  De therapeut kan er namelijk voor zorgen dat je weer balans vindt tussen lichamelijke en psychische belasting.

Wanneer psychosomatische fysiotherapie?

  • Bij spanningsklachten zoals vermoeidheid, een benauwd gevoel, druk op de borst, hyperventilatie, hartkloppingen en verhoogde bloeddruk
  • Bij psychische klachten zoals slapeloosheid, een machteloos gevoel, chronische vermoeidheid, een burn-out, lusteloosheid en neerslachtigheid.
  • Bij gedragsmatige signalen zoals het niet kunnen genieten, druk zijn en veel praten, toenemend koffie-, alcohol- of medicijngebruik, verbittering en bij fobieën.

Jouw specialist

Petra Kramer

Petra Kramer

- Master Psychosomatisch Fysiotherapeut
- Lid van Netwerk Psychosomatiek Twente
- Lid van Chronisch Zorgnet (Claudicatio Intermittens)

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.