Sportfysiotherapie

Wie regelmatig sport wil dat het liefst pijnvrij doen. Een blessure kan roet in het eten gooien. Een sportfysiotherapeut is er in dat geval voor jou. Of je nou een recreatieve sporter bent of actief bent op topniveau.

Hoe werkt het?

De sportfysiotherapeut van FysioHengelo begint met een bewegingsanalyse. Zo weten we wat jouw klachten zijn en kunnen we een passend behandelplan opstellen. De behandeling bestaat grotendeels uit actieve oefentherapie, maar we maken ook vastzittende spieren en gewrichten los. Daarnaast kan dry needling onderdeel zijn van de behandeling. We geven je gerichte sporttips en adviezen en stellen een trainingsschema voor je op. We streven bij FysioHengelo naar het sportspecifiek trainen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een hardloopanalyse doen, waardoor je uiteindelijk zo efficiënt mogelijk kunt hardlopen. Op die manier neemt de kans op blessures af.

Wanneer sportfysiotherapie?

  • Bij een acute sportblessure
  • Bij een langdurige sportblessure
  • Na een operatie (aan bijvoorbeeld de voorste kruisband)

Jouw specialist

Tijs Vaanholt

Tijs Vaanholt

- Sportfysiotherapeut
- Master Manueel therapeut
- Dry Needling
- Shockwave Therapie
- Lid van RugNetwerk Twente

Stel mij een vraag >

Maak een afspraak

Bij FysioHengelo is er altijd een specialist die jou kan helpen. Pijn in gewrichten? Moeite met bewegen? Of een vervelende blessure opgelopen? Wij helpen je graag met je herstel. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

De hoogst haalbare kwaliteit van fysiotherapeutische zorg voor jou

Jou zo goed mogelijk in beweging houden. Dat is wat we bij FysioHengelo doen. Onze fysiotherapeuten kunnen klachten behandelen én voorkomen. Ze zijn simpel gezegd specialist in bewegen. We helpen je door je de juiste therapie en adviezen te geven. Voor nu en voor in de toekomst.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.