Herstel na Voorste Kruisband reconstructie

Wist je dat er jaarlijks in Nederland ongeveer 8500 VKB-reconstructies worden uitgevoerd en dat 2/3 van de voorste kruisbandletsels non-contact letsels zijn. Een VKB-ruptuur is een ernstig letsel van de knie en heeft over het algemeen (na een reconstructie) een revalidatietraject van 9-12 maanden nodig. Soms zelfs langer. De revalidatie na een VKB reconstructie is dus een lang traject en vraagt veel van degene die het letsel heeft opgelopen.
Wanneer nu een operatie? Operatieve behandeling wordt aanbevolen voor patiënten die op hoog niveau sporten of bij wie symptomen van instabiliteit aanhouden na een conservatieve behandeling. Als je kiest voor een VKB-operatie, is een reconstructie met een lichaamseigen peestransplantaat (autocraft) de gouden standaard. Meestal wordt een hamstringspees of een deel van de patellapees gebruikt als autocraft.
De VKB-reconstructie kan 3-6 weken na het trauma worden uitgevoerd, zodra de knie tot rust is gekomen. Dat betekent dat er geen of hooguit minimale zwelling is en dat de bewegingsuitslag (range of motion) en het looppatroon genormaliseerd zijn.
Na de operatie heb je begeleiding nodig van de (sport)fysiotherapeut.
Bij FysioHengelo is Tijs Vaanholt de specialist op het gebied van revalidatie na een VKB-reconstructie. Zijn doel is om jou zo snel mogelijk terug te brengen naar je oorspronkelijke activiteitenniveau.

Tijs heeft jarenlange ervaring en expertise opgebouwd in het begeleiden van patiënten met VKB-letsels. Hij begrijpt de uitdagingen en obstakels waarmee je te maken krijgt tijdens het herstel- en revalidatieproces.
Samen met Tijs zul je een op maat gemaakt revalidatieprogramma doorlopen dat gericht is op het versterken van je knie, het herstellen van je mobiliteit en het terugkeren naar je favoriete activiteiten.
Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon je dagelijkse activiteiten wilt hervatten, bij FysioHengelo ben je in goede handen. We streven ernaar om je zo snel mogelijk terug te brengen naar je optimale functioneren.
Aarzel niet om contact op te nemen met onze praktijk voor meer informatie of om een afspraak te maken. We staan klaar om je te ondersteunen met je herstel en je te helpen weer optimaal te kunnen functioneren!

#VoorsteKruisband #Herstel #SpecialistInRevalidatie #FysioHengelo

 

 

fysiotherapeut Hengelo

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.