Leefstijl!

Zoals jullie hebben kunnen lezen is Kirsten ter Haar nu Leefstijlcoach. Hieronder legt ze uit wat dat inhoud:

Leefstijl:

Een gezonde leefstijl levert gezondheidswinst op. Het geeft meer vitaliteit, energie en goede gezondheid.

Machteld Huber bedacht een aantal jaren het concept van Positieve Gezondheid. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. De definitie van gezondheid is sinds 2011: het vermogen om je aan te passen en zelf te beslissen (zelfregie) hoe om te gaan met de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Bij leefstijl gaat het naast BRAVO factoren, ook om het welzijn van een mens.

Wat zijn de Bravo factoren?

  • Bewegen: Wist je dat: Tijdens beweging je hersenen stoffen aanmaken die ervoor zorgen dat je je beter voelt. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor volwassenen is: 150 minuten in de week matig intensief bewegen en 2 keer per week krachtoefeningen doen.
  • Roken: Wist je dat: De meeste ex-rokers meer den 1 poging hebben gedaan om te stoppen met roken
  • Alcohol: Wist je dat: Een hoge alcoholconsumptie het risico op ziekte verhoogt
  • Voeding: Wist je dat: De hoeveelheid groente per dag die wordt aanbevolen is: 250 gram
  • Ontspanning: Wist je dat: Slaap is een periode van rust en herstel voor het lichaam en de hersenen. Stress een negatief effect op de leefstijl; mensen gaan eerder ongezonder eten, meer roken, drinken en juist minder bewegen.

Een leefstijlcoach helpt jouw gezonde keuzes maken wat betreft jouw leefstijl. Een leefstijlcoach kan je ondersteunen met keuzes op het gebied van gezonde voeding, beweging, ontspanning en stress en slaap.

Vaak willen we onze gewoontes of ons gedrag graag veranderen om gezonder te leven of van klachten af te komen. We doen pogingen, soms lukt het, soms lukt het niet of vallen we weer terug in onze gewoontes. Bewustwording, ervaringen en het zetten van kleine stappen zijn sleutelwoorden in het veranderen van gedrag. Gedrag veranderen kost tijd, inspanning, bepaalde acties, maar het levert gezondheidswinst op. Ofwel op naar een gezonde leefstijl.

Heb je vragen aan Kirsten ten aanzien van een gezonde leefstijl of wil je graag je leefstijl veranderen of aanpassen. Neem dan gerust contact met ons op: Mail: [email protected] of bel naar 074-2509288

 

 

 

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.